Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte

Malzemeler:


Püre Malzemeleri:

 5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz
Salçalı su



Köfte Malzemeleri:
750 gr kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber


Salçalı Su:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Köftenin Hazırlanışı:

Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. 200 C fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin.
1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin.
Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.


Pürenin Hazırlanması: Püre için patatesleri soyup haşlayın. Püre makinesinden geçirin.
Tencerede tere yağını eritin. Patatesleri ekleyin. Yumurtayı ilave edip karıştırın.
Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu koyup püre yapın.

Yorumlar