Enginar yemeğinden başka böreği de çok güzel olur denemeniz dileği ile..
Malzemeler:
1 adet hazır yufka
Malzemeler:
1 adet hazır yufka
4 adet enginar
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yufka sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
• Öncelikle kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içerisinde, ayıklayıp, yıkadığımız enginarları 10 kadar haşlayıp, suyunu süzelim.
• Öte yandan, küçük bir kasenin içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım.
• Hazır yufkayı tezgaha serelim, üzerine fırça ile hazırladığımız sostan sürelim.
• Sonra yufkanın dört bir ucunu ortada birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirelim.
• Daha sonra 4 eşit parçaya bölerek 4 adet kare yufka hazırlayalım.
• Şimdi enginarı, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde, bir kare yufkanın üzerine yerleştirip, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayalım.
• Böylece diğer börekleri de hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
• İsterseniz, kalan yufka sosundan ya da ayrıca bir yumurta sarısını çırparak böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
• Daha sonra 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirip, ılık olarak servise sunalım.
Hazırlanışı:
• Öncelikle kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içerisinde, ayıklayıp, yıkadığımız enginarları 10 kadar haşlayıp, suyunu süzelim.
• Öte yandan, küçük bir kasenin içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım.
• Hazır yufkayı tezgaha serelim, üzerine fırça ile hazırladığımız sostan sürelim.
• Sonra yufkanın dört bir ucunu ortada birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirelim.
• Daha sonra 4 eşit parçaya bölerek 4 adet kare yufka hazırlayalım.
• Şimdi enginarı, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde, bir kare yufkanın üzerine yerleştirip, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayalım.
• Böylece diğer börekleri de hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
• İsterseniz, kalan yufka sosundan ya da ayrıca bir yumurta sarısını çırparak böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
• Daha sonra 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirip, ılık olarak servise sunalım.
Yorumlar